Календарно – тематичне планування
з трудового навчання
для 7 класу на 2019/2020 н.р.
№
|
Тема уроку та
її зміст
|
К-ть
год
|
Дата
|
Прим.
|
Основи
проектування, матеріалознавства та технології обробки
|
||||
Об’єкт
№1. Панно. Технологія оздоблення мозаїкою
|
|
|
|
|
1
|
Вступ. Правила
БЖД та СГВ на уроках трудового навчання. Вибір об’єкта проектування
|
1
|
|
|
2
|
Комбінування
композиції для панно з рельєфної мозаїки
|
1
|
|
|
3
|
Матеріали для
виконання мозаїки. Добір матеріалів
|
1
|
|
|
4
|
Технологічний
процес виготовлення панно: випилювання з фанери та нарізання мозаїки
|
1
|
|
|
5
|
Технологічний
процес виготовлення панно: випилювання з фанери та нарізання мозаїки
|
1
|
|
|
6
|
Технологічний процес
виготовлення панно: випилювання з фанери та нарізання мозаїки
|
1
|
|
|
7
|
Наклеювання
мозаїкового набору
|
1
|
|
|
8
|
Захист
проектів
|
|
|
|
|
Об’єкт
№2. Блокнот. Технологія виготовлення
швейних виробів зі шкіри
|
|
|
|
9
|
Вибір та
обгрунтування об’єкта проектування. Правила БЖД та СГВ при роботі. Моделі –
аналоги
|
1
|
|
|
10
|
Добір КМ,
інструментів та обладнання. Побудова викрійки
|
1
|
|
|
11
|
Вирізання
викрійки. Розкроювання виробу
|
1
|
|
|
12
|
Оздоблення
деталей аплікацією
|
1
|
|
|
13
|
Пошиття виробу
|
1
|
|
|
14
|
Пошиття
виробу. Виконання елементів зєднання
|
1
|
|
|
15
|
Пошиття
виробу. Опорядження деталей, складання виробу.
|
1
|
|
|
16
|
Остаточна
обробка виробу.
|
1
|
|
|
17
|
Захист проекту
|
1
|
|
|
|
ІІ
семестр
|
|
|
|
|
Об’єкт
№ 3. Шпилька для волосся. Технологія
виготовлення виробів ручним способом
|
|
|
|
18
|
Правила БЖД та
СГВ. Вибір та обгрунтування. Призначення методу фокальних об’єктів.
|
1
|
|
|
19
|
Моделі –
аналоги. Конструювання форми та композиції. Підбір КМ
|
1
|
|
|
20
|
Розкроювання
деталей. Розмічання заготовок
|
1
|
|
|
21
|
Зшивання (склеювання)
заготовок, виготовлення виробу
|
1
|
|
|
22
|
Зшивання
(склеювання) заготовок, виготовлення виробу
|
1
|
|
|
23
|
Оздоблення
виробу. Захист проекту
|
1
|
|
|
|
Об’єкт
№4. Елементи ландшафтного дизайну.
Технологія ЛД
|
|
|
|
24
|
Правила БЖД та
СГВ. Вибір об’єкта проектування. Поняття про ландшафтний дизайн
|
1
|
|
|
25
|
Елементи та
матеріали у ландшафтному дизайні. композиція
|
1
|
|
|
26
|
Технологія
створення елементів ЛД. Добір матеріалів та інструментів
|
1
|
|
|
27
|
Технологічний
процес виготовлення елементів ЛД
|
1
|
|
|
28
|
Технологічний
процес виготовлення елементів ЛД
|
1
|
|
|
29
|
Захист
проектів
|
1
|
|
|
|
Об’єкт
№5. Страви української кухні. Технологія
приготування їжі
|
|
|
|
30
|
Традиційні
українські страви. Вибір об’єкта проектування
|
1
|
|
|
31
|
Добір харчових
продуктів, інвентарю, посуду. Добір способу приготування
|
1
|
|
|
32
|
Приготування
страви. Оздоблення, подавання
|
1
|
|
|
33
|
Створення
власного рецепта. Захист проектів
|
1
|
|
|
Технологія
побутової діяльності та самообслуговування
|
||||
|
Проект
1. «Малярні роботи в побуті власними
руками». Технологія малярних робіт
|
|
|
|
34
|
Малярні
роботи. Технологія виконання робіт
|
1
|
|
|
|
Проект
2. «Я – споживач». Технологія придбання
продуктів харчування
|
|
|
|
35
|
Маркування споживчих
товарів. Узагальнення й повторення вивченого за рік
|
1
|
|
|
Комментариев нет:
Отправить комментарий